Leasevergelijken.nl

Wat is Private Lease?

Met private lease rij jij een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder rekening te houden met kostenposten zoals afschrijving, wegenbelasting en verzekeringen. Je hoeft alleen maar te tanken en eventuele boetes zelf te betalen. Veel consumenten vinden dit een fijne gedachte en daarom is private lease razend populair!

Bij het kiezen van een private leasecontract is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en tarieven van verschillende aanbieders. Ook is het verstandig om te kijken naar de ervaringen van andere klanten met de aanbieder.

Kortom, private lease kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar gemak, zekerheid en financiële flexibiliteit bij het rijden van een auto. Door goed te kijken naar de voorwaarden en tarieven van verschillende aanbieders en de auto zelf, kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Watch Video

Goed om te weten...

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Voordelen

Vaste kosten
Iedere maand betaal je een vast bedrag voor het leasen van je auto. Alleen tanken en verkeersboetes zijn voor je eigen rekening.

Geen omkijken
Je hoeft niet meer een nieuwe auto te kopen of in te ruilen. Alle onderhoudskosten zijn inbegrepen, dus je hebt ook geen hoge kosten aan servicebeurten.

Geen eigen geld
Bij privé leasen hoef je geen eigen spaargeld in te leggen. Zo kan je je spaargeld voor andere doeleinden gebruiken. Wanneer je wilt leasen is een vaste inkomen wel een vereiste.

Nog goedkoper rijden
Leasemaatschappijen kopen groot in, hier kan je als klant ook mee profiteren! Let daarom op online aanbiedingen van bepaalde modellen. Je kan je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief met de laatste lease nieuws!

Nadelen

Contractbreuk
Wil je onder het contract uit omdat je persoonlijke situatie is gewijzigd door bijvoorbeeld ontslag of echtscheiding dan kan dit duur uitpakken.

  ❗ Kostbaar bij weinig of juist bij veel gebruik
Lease contracten worden afgesloten met een bepaalde kilometrage per jaar. Rij jij veel te weinig of juist te veel wat in jouw contract staat, dan ben je duurder uit. Tussentijds aanpassen is soms mogelijk.

Verzekering & schadevrije jaren
De autoverzekering is in je leasecontract opgenomen en staat dus niet meer op je naam. Je opgebouwde no-claim korting kan je dan na 3 jaar kwijt raken. Dit kan per verzekering verschillen.

Gevolgen voor hypotheek
Een private leasecontract heeft invloed op wat je maximaal mag lenen voor een huis. Het is daarom verstandig om hier in eerst in te verdiepen als je op korte termijn een huis wilt kopen.

Nog even dit...

Flexibiliteit

  • Bepaal zelf de looptijd (1 tot 5 jaar)
  • Kies de kilometerbundel die bij jou past
  • Lease een nieuwe of occasion auto

Bekijk deze aanbiedingen!

Dacia Spring Leasen

Dacia Spring

v.a. € 326 Per maand

Snel leverbaar
Elektrische auto
Scherpe Prijs

opel corsa-e leasen

Opel Corsa-e

v.a. € 406 Per maand

Zeer gewild!
Elektrische auto
Samenstellen naar wens

peugeot 108 leasen

Peugeot 108

v.a. € 221 Per maand

Snel leverbaar
Jong occasion deals!
Korte looptijd mogelijk

tesla-model-3-leasen

Tesla Model 3

v.a. € 604 Per maand

Samenstellen naar wens
Nieuwe elektrische auto
Snel Leverbaar!

Veelgestelde vragen over Private Lease

private lease

Bij kopen betaal je het volledige bedrag voor de auto en ben je eigenaar van de auto. Bij private lease betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de auto gedurende een bepaalde periode, meestal 2 tot 5 jaar.

Het maandbedrag van private lease omvat meestal de kosten voor verzekering, onderhoud, reparatie, wegenbelasting en afschrijving van de auto.

Aan het einde van het leasecontract kun je de auto teruggeven aan de leasemaatschappij of het leasecontract verlengen. Soms is er ook een optie om de auto tegen een vooraf afgesproken prijs over te kopen.

Meestal moet je een vast inkomen hebben om in aanmerking te komen voor private lease. Sommige leasemaatschappijen accepteren echter ook zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract.

Een negatieve BKR-registratie kan invloed hebben op de acceptatie van een private leasecontract. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met de leasemaatschappij.

In sommige gevallen is het mogelijk om een leaseauto te delen met anderen, maar dit moet vooraf worden besproken en goedgekeurd worden door de leasemaatschappij.

In de meeste gevallen is het gebruik van een leaseauto voor Uber of andere vormen van ride-sharing niet toegestaan. Het is belangrijk om de voorwaarden van het leasecontract hierop na te kijken.