Leasevergelijken.nl

Wat is Occasion Lease?

Occasion lease, zoals de naam al aangeeft, biedt de mogelijkheid om een gebruikte auto te leasen, waardoor grote initiële investeringen worden vermeden. Met deze leasevariant rijd je in een tweedehands auto en profiteer je van de voordelen van financial lease. De bank financiert de aanschaf van de auto en via financial lease betaal je maandelijks het bedrag aan de bank. Als ondernemer word je direct economisch eigenaar, terwijl de auto gedurende de leaseperiode juridisch eigendom van de bank blijft. Na de afbetaling van de laatste termijn of slottermijn ben je automatisch volledig eigenaar van de auto!

Waarom gebruikte auto leasen?

Occasion lease is een financieel aantrekkelijke optie voor ondernemers, met name zzp'ers. De drang naar kostenbesparing en het verlangen om de auto volledig te bezitten of op te nemen in de bedrijfsbalans zijn de drijfveren hierachter. Het biedt hen de eenvoud om maandelijks een vast bedrag af te lossen tegen een gunstige rente voor de aanschaf van een auto.

Een opmerkelijk kenmerk is de mogelijkheid van een slottermijn. Dit is een uitgestelde betaling binnen het contract, wat het maandelijkse termijnbedrag verlaagt, maar aan het einde in één keer moet worden betaald. Het kiezen voor een slottermijn is facultatief maar kan de maandelijkse kosten verlagen.

Na volledige aflossing bestaat de optie om de restwaarde van de auto te gebruiken voor een nieuwe occasion lease of om met dezelfde auto door te blijven rijden. Dit kan leiden tot behoorlijke kostenbesparingen. Occasion lease biedt ondernemers de gelegenheid om op een financieel verantwoorde manier van mobiliteit te profiteren.

Is occasion lease ook voor particulieren mogelijk?

Ja, occasion lease is ook beschikbaar voor particulieren. Het is niet langer beperkt tot alleen bedrijven en zelfstandige ondernemers (zzp'ers). Veel leasemaatschappijen bieden nu ook particulieren de mogelijkheid om gebruikte auto's te leasen via een occasion leaseconstructie. Dit stelt particulieren in staat om op een toegankelijke manier een gebruikte auto te leasen, waarbij ze profiteren van de voordelen van financiële flexibiliteit en lagere maandelijkse kosten.

De voordelen van occasion lease:

✔ Betrouwbare tweedehands auto's
✔ Auto is direct beschikbaar
✔ Laag vast bedrag per maand
✔ Slottermijn voor lagere maandelijkse kosten
✔ Korte looptijd mogelijk
✔ Beter voor het milieu!

De nadelen:

❗ Je kunt niet zelf samenstellen
❗ Moeilijk te vergelijken, iedere auto anders
❗ Beperkte garantie

opel corsa-e leasen

Veelgestelde vragen over Occasion Lease

occasion lease vragen

Het voornaamste onderscheid tussen occasion lease en financial lease ligt in het gebruik van respectievelijk een tweedehands auto en een nieuwe auto. Bij occasion lease is de auto doorgaans al afgeschreven, wat resulteert in een mogelijk lagere leaseprijs vergeleken met financial lease.

Degene die een auto least bij occasion lease, net zoals bij financial lease, draagt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de reparaties van de auto. Eventuele resterende garantie op de auto kan gedurende de leaseperiode nog van kracht zijn.

Occasion leasekosten omvatten diverse aspecten, zoals aanschafprijs, restwaarde, afschrijving, rente, verzekering en onderhoud. Bijkomende kosten zoals wegenbelasting, brandstof en pechhulp kunnen in de maandelijkse prijs worden verwerkt of apart worden gefactureerd. Over het algemeen is de maandelijkse leaseprijs voor een gebruikte auto doorgaans lager dan die voor een nieuwe, vanwege eerdere afschrijving en lagere restwaarde. Niettemin is het van essentieel belang alle kosten en voorwaarden zorgvuldig te vergelijken alvorens te beslissen over occasion lease.

Jazeker, als beginnende ondernemer kun je gebruikmaken van occasion lease. Echter, het verkrijgen van een leasecontract kan uitdagender zijn als je nog weinig financiële historie hebt. In dat geval kan de leasemaatschappij mogelijk extra zekerheden of een hogere aanbetaling vereisen.

Het is cruciaal om te beseffen dat het leasen van een auto kosten met zich meebrengt. Deze uitgaven moeten passen binnen het budget van de onderneming. Het is daarom verstandig om vooraf zorgvuldig te berekenen of de maandelijkse leasekosten betaalbaar zijn.

Daarnaast is het belangrijk om de voorwaarden en kosten van verschillende leasemaatschappijen grondig te vergelijken. Sommige leasemaatschappijen bieden speciale starterspakketten aan voor beginnende ondernemers, waarbij de voorwaarden en tarieven gunstiger kunnen zijn dan bij standaard leasecontracten.

In principe kan een occasion leasecontract niet voortijdig worden beëindigd, tenzij er een specifieke clausule in het contract staat die dit toestaat. Doorgaans wordt een leasecontract afgesloten voor een vooraf bepaalde periode, bijvoorbeeld 24, 36 of 48 maanden. Gedurende deze tijd ben je als leaser gebonden aan het contract en kun je niet zomaar besluiten om het voortijdig te beëindigen.

Indien je toch het contract eerder wilt beëindigen, is overleg met de leasemaatschappij noodzakelijk. Vaak zijn er extra kosten verbonden aan vroegtijdige beëindiging, zoals een boete of afkoopsom. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, dus het is essentieel om hier op voorhand goed rekening mee te houden.

Het is daarom raadzaam om het leasecontract goed te checken of deze aansluit bij jouw situatie en behoeften. Als je bijvoorbeeld verwacht dat je gedurende het contract van auto moet wisselen, is het wellicht beter om te kiezen voor een kortere looptijd.

Ja dit is afhankelijk van de overeenkomsten die zijn vastgelegd bij het afsluiten van het leasecontract. In bepaalde occasion leasecontracten bestaat de optie om de auto aan het einde van de leaseperiode over te nemen tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Hiervoor zal je de afspraken met je leasemaatschappij moeten nakijken. In sommige gevallen is het mogelijk om je huidige auto in te ruilen en dit bedrag te gebruiken als aanbetaling voor een occasion leaseauto.