Leasevergelijken.nl

Wat is Occasion Lease?

Occasion lease, de naam zegt het al, gebruikte auto leasen waardoor je minder grote investering hoeft te doen. Met deze vorm van leasen rij jij in een occasion en geniet je van de vele voordelen van financial lease. De bank financiert de aanschafwaarde van de auto en met financial lease als leasevorm betaal jij maandelijks de auto af aan de bank. Je bent als ondernemer direct economisch eigenaar en blijft de auto gedurende de leasetermijn juridisch eigendom van de bank. Zodra de laatste leasetermijn of slottermijn is voldaan, ben jij automatisch volledig eigenaar van de auto!

Waarom gebruikte auto leasen?

Wil je flink besparen op maandelijkse leasekosten? Uiteindelijk de eigenaar worden van je auto? Of juist de auto op balans hebben? Dit kunnen de redenen zijn om voor occasion lease te kiezen. Met occasion lease kunnen ondernemers en zzp’ers op een zeer laagdrempelige manier een auto aanschaffen. Daarnaast hoef je het volledige aankoopbedrag van de auto niet in één keer te betalen, maar je lost een vast bedrag per maand af tegen een aantrekkelijke rente. Bij het betalen van de laatste termijn is de auto helemaal van jou. Vaak kan je ook kiezen voor een slottermijn, een soort uitgestelde betaling binnen het contract. Zo'n slottermijn kan veel hoger zijn dan je maandelijks termijnbedrag, waardoor de maandelijkse lasten behoorlijk zullen zakken. Je dient dan wel dat bedrag achteraf, in 1x te betalen. Een slottermijn is optioneel, maar je kunt er ook voor kiezen om geen slottermijn te nemen. Na alles afgelost te hebben, kan je daarna kiezen om bijv. de restwaarde van de auto te gebruiken voor een nieuwe occasion lease. Maar is je auto technisch nog goed, dan kan je ook er in door blijven rijden en flink geld besparen!

Is occasion lease ook voor particulieren mogelijk?

Veel leasemaatschappijen bieden deze vorm van leasen aan bedrijven en zzp'ers, maar tegenwoordig zijn er maatschappijen die het ook aan particulieren aanbieden via private lease constructie. Een gebruikte auto leasen tegen de scherpste leasetarieven van Nederland! Hoe je het ook bekijkt, deze vorm van lease is gewoon een soort lening, een financiering van je auto. Daarom is het ook niet raar, dat men tegenwoordig ook voor particulieren zonder eigen onderneming deze leasevorm aanbieden.

De voordelen van occasion lease:

✔ Betrouwbare tweedehands auto's
✔ Auto is direct beschikbaar
✔ Laag vast bedrag per maand
✔ Slottermijn voor lagere maandelijkse kosten
✔ Korte looptijd mogelijk
✔ Beter voor het milieu!

De nadelen:

❗ Je kunt niet zelf samenstellen
❗ Moeilijk te vergelijken, iedere auto anders
❗ Beperkte garantie

opel corsa-e leasen

  Veelgestelde Vragen over Occasion Lease

  occasion lease vragen

  Het belangrijkste verschil tussen occasion lease en financial lease is dat bij occasion lease gebruik wordt gemaakt van een gebruikte auto, terwijl bij financial lease een nieuwe auto wordt geleased. Bij occasion lease is de auto meestal al afgeschreven, waardoor de leaseprijs lager kan zijn dan bij financial lease.

  Bij occasion lease is degene die een auto leaset, verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van de auto, net als bij financial lease. Eventuele garantie die nog op de auto zit, kan nog wel geldig zijn tijdens de leaseperiode.

  De kosten van occasion lease zijn opgebouwd uit verschillende componenten, waaronder: Aanschafprijs, restwaarde van de auto, afschrijving, rente, verzekering, onderhoud. Maar ook overige kosten zoals wegenbelasting, brandstof, pechhulp en vervangend vervoer, kunnen ook worden meegenomen in de maandelijkse leaseprijs of apart in rekening worden gebracht.

  Over het algemeen geldt dat de maandelijkse leaseprijs van een gebruikte auto lager zal zijn dan die van een nieuwe auto, omdat de auto al is afgeschreven en de restwaarde lager is. Echter, het is belangrijk om alle kosten en voorwaarden goed te vergelijken voordat je besluit een occasion te leasen.

  Ja, het is vaak mogelijk om een proefrit te maken voordat je besluit een auto te leasen. Zo kun je de auto testen en ervoor zorgen dat deze aan je wensen voldoet voordat je een contract tekent.

  Ja, als startende ondernemer kun je ook gebruik maken van occasion lease. Echter, het kan wel lastiger zijn om in aanmerking te komen voor een leasecontract als je als startende ondernemer nog geen of weinig financiële historie hebt. In dat geval kan het zijn dat de leasemaatschappij meer zekerheden of een hogere aanbetaling vraagt voordat ze akkoord gaan met het leasecontract.

  Ook is het belangrijk om te realiseren dat het leasen van een auto kosten met zich meebrengt en deze kosten moeten passen binnen het budget van de onderneming. Het is daarom verstandig om vooraf goed te berekenen of je de maandelijkse leasekosten kunt opbrengen en wat de impact van deze kosten is op de winst- en verliesrekening van de onderneming.

  Verder is het belangrijk om de voorwaarden en kosten van verschillende leasemaatschappijen goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Sommige leasemaatschappijen bieden speciale starterspakketten aan voor startende ondernemers, waarbij de voorwaarden en tarieven gunstiger zijn dan bij reguliere leasecontracten.

  In principe is het niet mogelijk om tussentijds een occasion leasecontract te beëindigen, tenzij er sprake is van een specifieke clausule in het leasecontract die dit toestaat. Meestal wordt een leasecontract afgesloten voor een vooraf bepaalde periode, bijvoorbeeld 24, 36 of 48 maanden. Gedurende deze periode ben je als leaser gebonden aan het leasecontract en kun je niet zomaar besluiten om het contract tussentijds te beëindigen.

  Als je toch voortijdig van het leasecontract af wilt, dan kan dit alleen in overleg met de leasemaatschappij. Vaak brengt het voortijdig beëindigen van een leasecontract extra kosten met zich mee, zoals een boete of een afkoopsom. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog zijn, dus het is belangrijk om hier vooraf goed rekening mee te houden.

  Het is daarom verstandig om vooraf goed na te denken over de duur van het leasecontract en of deze past bij jouw situatie en behoeften. Als je bijvoorbeeld verwacht dat je in de loop van het leasecontract van auto moet wisselen, dan kun je beter kiezen voor een kortere looptijd. Zo voorkom je dat je vastzit aan een leasecontract voor een auto die niet langer aan jouw behoeften voldoet.

  Dit hangt af van de afspraken die zijn gemaakt bij het afsluiten van het leasecontract. Bij sommige occasion leasecontracten is het mogelijk om de auto aan het einde van de leaseperiode over te nemen voor een vooraf bepaalde prijs.

  Dit hangt af van de leasemaatschappij en de afspraken die zijn gemaakt bij het afsluiten van het leasecontract. In sommige gevallen is het mogelijk om je huidige auto in te ruilen en dit bedrag te gebruiken als aanbetaling voor de occasion leaseauto.